fbpx

Satya Das o ženskih in moških vrlinah

Moški raste iz dneva v dan.
Ženska se že rodi popolna. Ona ve, kaj si želi.

Satya: Ženska se že rodi popolna. Če reče kdo tebi, žena, da moraš kaj doseči in kaj dokazati, da boš ljubljena in spoštovana, zapusti TAKOJ to okolje.

Moški si mora, nasprotno, vse vrline, ki jih bo potreboval kasneje v življenju, najprej pridobiti in priboriti. Starejši kot postaja, bolj je moder in zrel.

Mi ne verjamete? Dobro, pa si poglejmo kakšnega moškega ljudje spoštujejo. Zakaj ljubijo ljudje, predvsem pa ženske, določenega moškega?

Ženske: Zaradi njegove vztrajnosti.

Satya: Da. So ženskam všeč vztrajni moški? Seveda.

Ženske: Zaradi njegove velikodušnosti.

Satya: Zelo dobro.

Ženske: Zaradi njegove dobrote in modrosti.

Satya: Seveda. Katera ženska bi si ob sebi želela debilnega moškega?

Ženske: Zaradi njegovega poguma in moči. Zaradi njegove odločnosti, iskrenosti in njegovega smisla za humor.

Satya: Da, vse drži. Čeprav je moški s smislom za humor ženski privlačen le takrat, ko je obenem tudi pogumen, vztrajen, močan, odločen in pameten. Katera ženska pa potrebuje samo prijaznega in humornega moškega brez ostalih vrlin. Nobena.
Ženske torej vedo, kaj na moških tako cenijo. In sedaj vprašanje za vas: Ima moški že vse te vrline, ki ste jih omenile, od rojstva? Ne. Se fantje že rodijo močni? Ne. Se fantje že rodijo pogumni? Ne. Tudi smisla za humor nimajo, ko pridejo iz maminega telesa. Da je lahko moški humoren, mora že okusiti nekaj življenja. Za to mora spoznati dosti trpljenja, da se lahko potem iz tega norčuje.

Če želi biti moški pogumen, mora premagati svoje strahove.
Če želi biti moški marljiv in vztrajen, mora premagati lastno lenobo.
Če želi biti moški velikodušen, mora premagati skopost. Ste že videli darežljive mlade fante? Mlajši kot je fant, bolj je skop.

Vse te vrline lahko razumemo pod eno samo nadpomenko – ODGOVORNOST.
Moški se ne rodi z odgovornostjo. Le-to pridobi tekom svojega življenja.

Se spomnite vaših šolskih dni? Se spomnite fantov? In? So bili tako odgovorni? Ko ste bile še mlada dekleta, ste na vaše sošolce gledale kot na duševno bolne? Ali ni tako? Mladi fantje so kot duhovno motena bitja in nanje ste vedno gledale kot na neko nižjo vrsto. Nimajo sploh nobenih vrlin, razen nekaterih zelo redkih primerov, ki se lepo obnašajo.
In dekleta? Komaj rojena, že se se plazi k svoji igralni hiški, da z odejico pokrije svoje igračke, da jih nahrani, da mami prinese bonbon, očetu neko sladkarijo. Ste že videli fante, ki prosijo svoje starše, da jim kupijo hiško za igranje z Barbie in Kenom? Z Barbie se sicer lahko igra in ji pogleda pod krilo, da bi videl kaj vse se skriva tam spodaj. Ampak za to ne potrebuje hiške. Zakaj potrebuje fant hiško za igranje?

Če bi zdaj obiskali spletno stran za zmenke in bi si tam ogledali ženske profile, kaj bi ugotovili? Koga iščejo tam ženske? Ne vse, večina pa jih išče:
– odgovorne moške
– finančno neodvisne moške
– moške, ki ne kadijo in pijejo
– zdrave moške v vseh pogledih, tudi v postelji (za kasnejše spočetje otrok).

In sedaj obratno. Ste na istih straneh opazili moške, ki bi na svojih profilih zapisali:
– Iščem žensko s široko medenico, da mi bo rodila in donosila veliko zdravih otrok.
– Iščem žensko z najmanjšo velikostjo nedrčka D, da bo zajamčeno imela veliko mleka, in da bo nahranila vse moje otroke.
– Iščem žensko, s katero lahko imam resno družino. Brez spolnosti pred poroko! Želim si ustvariti trdno in trajno družino.

Absurdno, kajne? Moški gleda na dele ženskega telesa z enim popolnoma drugačnim ciljem – on se želi vsega dotakniti. Mislite, da pri tem razmišlja o bodoči družini in na bodoče otroke, ko zagleda lepo žensko?

To nam pokaže, da se ženska že kot dekle zaveda, kaj je odgovornost, kaj je družina, katere vrline mora moški imeti. Vse ženske to vedo. Vse vedo kaj je odgovornost. VSE. Po drugi strani ne boste naletele na nobenega moškega, ki bi TAKOJ stremel k odgovornosti. To pridobi moški s časom. Moški lahko postane odgovoren samo takrat, ko si želi osvojiti srce določene ženske. In tu smo spet pri temi, da ne smete spati s tistim, ki vam dvori, ker če moški prehitro dobi spolno zadovoljitev, preneha rasti. Najhitreje raste moški PRED spolnostjo, ko stremi k osvojitvi lepe in dostojanstvene ženske. Spolnost pomeni za moškega: »Da! Sprejema me takšnega kot sem! Všeč sem ji! Vreden sem je!«

VIR: https://www.facebook.com/VedischeWeltanschauung/
Prevedel: Matej Močnik (Nov., dec. 2019)

You may also like...